Beleef

“Park Vossenberg is een unieke plek waar iedereen welkom is.”

Thuisgevoel

Restaurant De Kapel is een onderdeel van Zorggroep Elde Maasduinen.

Vol trots kan De Kapel dan ook vermelden dat ze dagelijks vers koken voor de bewoners van Park Vossenberg.

Samen eten is een sociale activiteit en zorgt voor een fijn en warm thuisgevoel. Iedereen is welkom om aan te schuiven tijdens het eetmoment van de bewoners en Bourgondisch te genieten.

In ere hersteld

Park Vossenberg is een park van zo’n zes hectare dat wordt gerealiseerd op de plek waar de missionarissen 80 jaar geleden hun eigen tuinderijen aanlegden, een eigen slagerij, een bakkerij en een boerderij beheerden.

Rond 1970 is het Missiehuis als priesteropleiding gesloten, waarna op deze plaats het woonzorgcentrum De Vossenberg is gebouwd. De kapel van het Missiehuis is bewaard gebleven en is in 2018 volledig gerenoveerd en in ere hersteld.

Restaurant De Kapel opende haar deuren op 1 maart 2019.

Van toen naar nu

Reis mee terug in de tijd naar Restaurant De Kapel in Kaatsheuvel, een unieke eetgelegenheid doordrenkt met rijke geschiedenis en omgeven door prachtige natuur. Laat je betoveren door de culinaire ervaring die we bieden, terwijl we je meenemen op een reis door de tijd.

Ons restaurant is gevestigd in een betoverend gebouw dat ooit diende als een kapel. Het pand zelf ademt geschiedenis en heeft een bijzondere charme die elke gast omhult zodra ze de drempel oversteken. In vroegere tijden was dit de plek waar mensen samenkwamen om te bidden, te bezinnen en troost te vinden. Het heeft vele generaties doorstaan en vormt nu het decor voor een unieke culinaire beleving.

Terwijl je door de deuren van De Kapel stapt, voel je meteen de eeuwenoude sfeer. De originele architectonische elementen, zoals de hoge gewelfde plafonds, de prachtige glas-in-loodramen en de rustieke stenen muren, zijn zorgvuldig bewaard gebleven en dragen bij aan de unieke ambiance van het restaurant. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet, terwijl je tegelijkertijd geniet van moderne culinaire hoogstandjes.

Het is interessant om te bedenken hoe dit historische pand door de jaren heen verschillende doeleinden heeft gediend. Van een heilige plek van aanbidding tot een bijzondere ontmoetingsplaats waar mensen samenkwamen om te genieten van voortreffelijk eten en goed gezelschap. Restaurant De Kapel heeft de oude ziel van het gebouw weten te behouden, en tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn rijke geschiedenis.

Het team van Restaurant De Kapel is er trots op dat ze de erfenis van het pand in stand houden, terwijl ze tegelijkertijd een moderne culinaire ervaring bieden. Met respect voor de geschiedenis van de kapel, streven we ernaar om onze gasten een onvergetelijke gastronomische reis te bezorgen, waarbij we traditionele smaken combineren met eigentijdse creativiteit.

Of je nu dineert in de buurt van de prachtige glas-in-loodramen, genietend van het zachte licht dat door de kleurrijke panelen schijnt, of plaatsneemt aan een tafel onder het indrukwekkende gewelfde plafond, elke hoek van het restaurant ademt geschiedenis en nodigt je uit om de betekenisvolle ambiance te omarmen.